26 травня 2012

3х кілограмовий SNIKERS

І так, припустимо, ви захотіли зробити комусь оригінальний подарунок, або вирішили потішити себе). Отже для цього вам знадобляться такі Інгридієнти :

» Нуга 1.5 кг (я брав нугу з арахісом, щоб не заморочуватись зайвий раз)
» Ірис 1 кг ( бажано брати молочний, він створює контраст з шоколадом, але якщо ви хочете екстрашоколадний , то ваше право)
» Шоколад 500 гр (Продається в плитках на вагу, зазвичай має якийсь барельєф на фронтальній частині)

А також інструменти:
» Форма (для заливання маси)
» Фольга (щоб маса не прилипала до стінок і дна форми )
» 2 каструлі (різних розмірів, щоб одна ставала в іншу)
» Обгортка

І так, почнемо з того, що зробимо форму, я зробив форму з фанери (можливо і простіше, за допомогою картону і скочу), форма трохи звужена донизу, для того, щоб було схоже на батончик і він легше витягувався. В мене вийшла форма 10 х 10 х 35 см. Далі потрібно зробити водяну ванну ( поставити більшу каструлю на вогонь, налити в неї води, а потім поставити всередину меншу каструлю ( для того, щоб наші інгредієнти не пригорали ). Почнемо з того, що розтопимо ірис, кидаємо іриски в каструлю і чекаємо, доки вони розм’якнуть і почнуть танути, для кращого ефекту можна мішати суміш ложкою; якщо консистенція густа, не переживайте. Тим часом, поки плавиться ірис, потрібно встелити форму фольгою. Ложкою вкладаємо і розмащуємо нашу масу на дно форми, так щоб шар був рівномірним, лишаєм загусати, можна винести на холод. Далі потрібно розплавити нугу, алгоритм той самий, що й ірис, тільки нуга стає липкою при нагріванні. Викладаємо нашу розплавлену нугу в форму, саме вона й є основною начинкою. Тепер нам необхідно зробити низ шоколадки, для цього необхідно залити частину шоколаду в форму, це сформує її нижню частину. Після того як всі шари застигнуть, слід витягти батончик з форми, перевернути його і зняти фольгу. Якщо батончик остиг, проблем з цим виникати не повинно, якщо ж все ж фольга не відстає, скористайтесь гострим ножем.
Шоколад, що залишивмо зверху нашого батончика, якщо проглядаєтеся текстура нічого страшного, снікерс теж не ідеально рівним

Батончик готовий.

Обгортку можна зробити власноруч, для цього я скачав автентичний шрифт і написав ним псевдо друга замість фірмового лого, і в фотошопі оформив обкладинку, вийшов малюнок 50 х 50 смякого якраз вистачає для загортання шоколадки.

Перед тим як загортати шоколадку, вам необхідно приклеїти фольгу до внутрішньої сторони обкладинки.

Смачного )

 

[gallery ids="106,116,114,108,110,107,109,111,118,112,115,117"]


Категорія:

Різне